3 °c
Haarlem
3 ° Fri
4 ° Sat
5 ° Sun
ADVERTENTIE

Haarlem Luncht special: Het geluid van afval

Hoe scherp zijn jouw oren? Weet jij bijvoorbeeld hoe het klinkt als je een flesje opendraait of herken je het geluid van een papierversnipperaar? Dan dagen wij je uit!

We hebben een aantal geluiden opgenomen die allemaal iets met afval te maken hebben. Het is aan jou om te vertellen wat je hoort. Laat je gegevens achter en maak kans op een van de grote versies van het Haarlems Huisparfum.

Waarom afval scheiden?

Veel producten eindigen in de restafvalcontainer. En dat is zonde, want juist door afval te scheiden, kunnen we veel producten hergebruiken. Huishoudelijk afval als groente, fruit en tuinafval (gft) en etensresten, papier, textiel, glas, plastic, blik en drinkpakken (PBD) kunnen dienen als grondstoffen voor nieuwe producten. Door dit goed van elkaar te scheiden, wordt jouw afval de grondstof voor een nieuw product.

In samenwerking met Spaarnelanden en de gemeente Haarlem zenden we op vrijdag 17 juli aanstaande tussen 12.00 en 14.00 uur een speciale radio-uitzending over afval. Ook jij kan meedoen aan het raden van 1 afvalgeluid tijdens de live-uitzending ‘Het geluid van Afval’ bij Haarlem105. De winnaar krijgt een workshop Parfum maken voor max. 4 personen. Ontzettend leuk om straks je eigen kerstboom een 2e leven te geven als huisparfum. Bel 023-5316161 als jij het geluid denkt te weten. Of stuur je inzending in via dit formulier.

En we geven nog meer weg. Inmiddels weet elke Haarlemmer dat afval gescheiden wordt ingezameld, maar hoeveel weet de gemiddelde Haarlemmer nu echt over afvalscheiding? Omdat we hier erg nieuwsgierig naar zijn, doen we ook een 3-vragen quiz tijdens de uitzending. De eerste beller die deze vragen goed beantwoordt, krijgt van ons een 200 ml fles Haarlems parfum. En voor hun moeite, krijgen alle bellers van ons een 20 ml flesje Haarlems huisparfum. De Haarlemse kerstboom 2019 is een mooi voorbeeld van recycling.

Het geluid van afval gemist?

ADVERTENTIE

MEER NIEUWSArtikelen