De 26ste editie van Haarlem Culinair begint vanmiddag om 16.30 uur op de Haarlemse Grote Markt.
Culinair spektakel
De komende dagen vormt de markt het decor van een groot terras, waar verschillende restaurants zich weer zullen presenteren. “In de Gastronomische Hoofdstad van Nederland is Haarlem Culinair een beeldbepalend evenement”, aldus de organisatie. “De 26ste editie in het jubileumjaar van 775 jaar Haarlem laten we niet onopgemerkt voorbijgaan.” De organisatie belooft Haarlemmers een ‘culinair spektakel’, met ‘bijzondere optredens van internationale allure’.
Tijdslots
Vanwege de coronacrisis neemt het evenement de richtlijnen van het RIVM in acht. Gasten krijgen een tafel aangewezen. Nieuw is dat het evenement dit jaar met ’tijdslots’ werkt van drie uur lang. Binnen die drie uur serveren verschillende restaurants in totaal zes gerechten. Vanavond, morgen en zondag zijn er twee tijdslots; op zaterdag kunnen mensen kiezen uit drie tijdslots.
Gasten kunnen vanavond alleen nog vroeg dineren: vanaf 16.30 uur, meldt de site. Morgenavond zijn er geen tafels meer vrij en op zaterdagavond ook niet. Zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur is er nog wél plek. Op zondag kunnen mensen nu nog de hele dag terecht.
Reserveren
Haarlem Culinair verzoekt gasten van tevoren een tafel en tijdslot te reserveren. Bezoekers kunnen alleen met pin betalen. Een bezoek aan Haarlem Culinair kost 45 euro per persoon, exclusief drank en reserveringskosten.
Zie voor meer informatie en voor het reserveren van een tafel de website van Haarlem Culinair.