Over ons

Haarlem105.nl is de nieuwsportaal voor Stichting Lokale Omroep Regio Haarlem en Stichting Zandvoortse Omroep Organisatie. Samen brengen we het nieuws voor heel Zuid-Kennemerland: Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlem. Met een team van vrijwilligers zijn we er elke dag op radio, tv en online.

Haarlem105 wil de inwoners van Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort informeren en verbinden. Dat is onze ambitie. Als publieke omroep staan we midden in de samenleving. Haarlem105 is erbij op de bepalende momenten in de geschiedenis van de stad. We vieren de vrijheid op het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland en herdenken de oorlog slachtoffers de dag ervoor. We volgen politici en stellen kritische vragen als dat nodig is, maar luisteren ook. We zoeken mee als er een jonge inwoner wordt vermist en rouwen als hij niet meer in leven blijkt. Maar altijd vanaf de zijlijn, kritisch en onafhankelijk.

Haarlem105 wil er voor iedereen zijn, ongeacht afkomst, religie of geaardheid. Kunstenaars, sporters, scholieren, ondernemers, daklozen, Christenen, muziekanten, vrijwilligers, Moslims, etc. Haarlem105 deelt de verhalen van al deze groepen. In de vorm van nieuws, achtergrondverhalen, video’s, maar ook verslagen van evenementen en debatten. Onze verhalen moeten voor iedereen altijd gratis beschikbaar zijn.

Als lokale omroep moeten we een betrouwbare bron zijn voor informatie uit Zuid-Kennemerland. Het is onze taak om zorgvuldig te werk te gaan. Feiten checken, kritische vragen stellen, onderzoek doen en bij meerdere bronnen controleren. Als iets door ons gepubliceerd is moet je ervan uit kunnen gaan dat het waar is, wat bij sociale media nog wel eens de vraag is.

Onze journalistieke ambities zijn:

  • Iedere dag het belangrijkste nieuws uit Zuid-Kennemerland
  • Politiek, cultuur, economie en sport
  • Menselijke verhalen uit wijken en buurten
  • Politici, bedrijven en maatschappelijke organisaties kritisch volgen
  • Maar ook een bindende factor in de samenleving zijn, door mensen uit alle lagen van de bevolking aan elkaar te tonen en met elkaar in contact te brengen
  • En dat 7 dagen per week, via alle platformen

Redactie

Onze redactie heeft Wessel van Opstal als hoofdredacteur, samen met adjunct-hoofdredacteur Ruth Oei hebben zij de dagelijkse leiding over de redactie. Samen met een team van vrijwilligers verzorgen zij het nieuws van onze regio:

Kimberley Luske – (eind)redacteur/verslaggever
Maurice Blaauw – verslaggever/redacteur
Noémi Prent – redacteur
Ton de Groot – politiek verslaggever
Noah van den Burg – sport verslaggever
Mireille Doveren – kunst en cultuurredacteur
Dennis Kroskinski – redactie stagiair

Geschiedenis Haarlem

De lokale omroep van Haarlem kent een veelbewogen geschiedenis. Maar weinig mensen weten dat onze Haarlemse trots in haar eerste jaren door het leven ging als Station Haarlem. Een naam die snel werd gewijzigd in Haarlem105 nadat we dagelijks talloze telefoontjes ontvingen met de vraag naar informatie over de vertrektijden van de treinen.

Haarlem105 is al ruim dertig jaar een begrip in de regio. Inmiddels gegroeid tot de omroep voor Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Daarnaast is de omroep een broedplaats voor talenten. Wist je dat mensen als Giel Beelen, Anthony Timmers, Michiel Bosgra, Jasmijn van Dijk en ook Jeroen Overbeek ooit bij Haarlem105 zijn begonnen? Ben jij de volgende?

Stichting Lokale Omroep Regio Haarlem, zoals Haarlem105 officieel heet, heeft een bestuur en PBO.

Geschiedenis Zandvoort

Ooit begonnen als illegale piratenomroep en nu al meer dan 30 jaar hét geluid van Zandvoort. De lokale omroep van Zandvoort heeft een roemrucht verleden.

Met bijna veertig vrijwilligers is ZFM Zandvoort één van de grootste vrijwilligersorganisaties in Zandvoort.
Wij zenden 7 dagen per week, 24 uur per dag uit op radio en TV.

Stichting Zandvoortse Omroep Organisatie (ZOO), zoals ZFM Zandvoort officieel heet, heeft een bestuur en Programma Bepalend Orgaan (PBO).

Lees hier het redactiestatuut van Haarlem105.

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist