Horeca-ondernemer Michael Kras is al druk zat, maar kennelijk heeft de horecaduizendpoot nog tijd en ruimte over: hij is de nieuwe eigenaar van het iconische Kraantje Lek in Overveen. Tijdens Haarlem Vandaag vertelt hij hierover. “Wij spreken altijd uit dat we de ambitie hebben om te groeien. Dat is niet uit een innerlijke drang, maar we hebben een heel leuk team. Dit is natuurlijk een iconische plek die al jarenlang bestaat. Ik kom er ook heel graag met mijn kinderen. Toen de makelaar belde sprong ik bijna van mijn stoel.”
Kras liet duidelijk weten dat Kraantje Lek een plek is waar hij bewondering voor heeft. “Kraantje Lek heeft zo’n rijke geschiedenis. Vanmorgen hebben wij hier met ons marketingteam een lange sessie over gehad. Toen zei ik ook: ‘Jongens, Kraantje Lek is eigenlijk niet alleen maar de herberg. Ik zie het als veel meer dan dat. Het is bijna een soort van park.’ Dat gevoel, hoe breng je dat samen op die plek.”
Luister hieronder het hele gesprek terug. Tekst gaat door na het fragment.
Daarnaast heeft hij al nagedacht over aanpassingen en vernieuwingen op de locatie. “Het is zo groot, dat we het stap voor stap gaan doen. In de eerste instantie willen we daar aan de slag met het terras. We willen De Blinkert, die daarbij zit een verlengstuk maken van het terras. Achterin op het terrein heb je Het Tuighuis. Daar hebben we grootse plannen mee om dat op den duur te gaan renoveren, misschien helemaal opnieuw op te bouwen.”
Het gebouw is een monumentaal pand, wel iets voor Kras om rekening mee te houden. “Gelukkig zijn er links en rechts wel vrijheden. Laat ik vooropstellen dat wij ook heel graag heel veel dingen van ouds weer willen behouden. Dat vind ik juist mooi en dat wil ik eigenlijk een podium geven. Alles wat behouden moet worden, brengen we in een zo goed mogelijke staat.”
Als alles volgens planning verloopt gaat het vernieuwde Kraantje Lek snel weer open, vertelt de trotse nieuwe eigenaar. “Zoals het nu gepland staat is volgende week de sleuteloverdracht. Dan halen we even alles eruit, gaan we alles opschonen en alles herindelen naar onze wensen. Van daaruit, afhankelijk van hoe snel het gaat, zijn we vanaf volgende week zaterdag wel gewoon weer open. Dan gaan we terwijl we open zijn ook nog dingen aanpakken, waar gasten geen hinder van ondervinden.”