Het Houtplein ligt er op het ogenblik niet op zijn best bij delen zijn opgebroken en afgezet. Maar daar laat horeca-ondernemer Wouter Meijer zich niet door afschrikken en opende twee weken geleden zijn nieuwe bar-bistro Felien. Ook de klanten lijken zich er weinig van aan te trekken, zo vertelt hij tijdens de uitzending van Haarlem Vandaag: “Dat had ik niet verwacht, ik dacht, we gaan gewoon rustig beginnen, maar het is niet normaal hoe druk het daar is.”
Luister hieronder het interview terug met Wouter Meijer. Tekst gaat door onder het fragment
Meijer is de man achter Parck, en had al langer de wens om een horeca-gelegenheid te openen op het Houtplein. In eerste instantie had hij zijn oog laten vallen op de Engelse pub die daar zat, maar dat werden uiteindelijk appartementen en dus ging dat plan niet door. “Maar toen kwam daarnaast een grote, leuke locatie vrij en daar hebben wij toen een restaurant van gemaakt”, vertelt Meijer.
“Dat vind ik sowieso van dit stukje Haarlem, dat het een beetje op een Parijse wijk lijkt”
Wouter Meijer, eigenaar Felien en Parck
Felien, is qua zitplaatsen de helft van Parck en ook qua keuken is het anders. “Felien is puur gericht op klassieke Franse gerechten en als je binnenkomt waan je je in Parijs”, legt Meijer uit. “Maar dat vind ik sowieso van dit stukje Haarlem, dat het een beetje op een Parijse wijk lijkt.”
Felien
De naam van de bar-bistro heeft daarentegen weinig met Parijs te maken, maar des te meer met een van de belangrijkste vrouwen in zijn leven, zo blijkt tijdens het gesprek. “Mijn dochter heet Felien en werkt tegenwoordig ook mee in de horeca, dus toen dacht ik, hoe leuk is het als we haar naam aan de nieuwe zaak geven?”
Wat betreft het personeelstekort lijk Meijer tot nu toe ten opzichte van zijn collega horeca ondernemers aan het langste eind te hebben getrokken. “Tot nu toe hebben wij gelukkig geen personeelstekort, hoewel ik dat om mij heen wel heel veel hoor natuurlijk.”