Van donderdag 6 augustus tot zondag 9 augustus is het weer tijd voor Haarlem Culinair. Op de Grote Markt staan vele restaurants weer vol met culinaire liefhebbers voor Haarlem Culinair.
De bezetting is met 13 Haarlemse restaurants weer maximaal. Restaurant de Uitkijk en Toujours zijn de twee debutanten dit jaar. Voorafgaand aan de 21e editie wordt voor het eerst âhet Sterren Diner â georganiseerd. Dit zakelijke evenement is inmiddels uitverkocht. De keukenbrigade die avond is in handen van de twee chef-koks met beide een Michelinster: Mark Gratama van Restaurant ML en Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine. Deze restaurants zijn tevens deelnemer aan Haarlem Culinair.
Naast de genoemde restaurants staan er oude bekenden zoals Brasserie de Karmeliet, De Jopenkerk, Restaurant Fris, Vis&Ko, Wijn & Ko, Brick, Haven van Zandvoort, Dijkers en Sushi Time. Allen verzorgen kleine gerechten tegen redelijke prijzen en bijpassende wijnen.
Donderdag zal Haarlem Culinair om 17.00 uur beginnen. Daarna zal het terrein vanaf 13.00 uur open zijn. De entree is gratis en er kan bij elk restaurant apart worden afgerekend.
De Speciaalbiermarkt wordt dit jaar met een dag uitgebreid. Op zaterdag vind deze markt opnieuw plaats op ’t Boerenplein naast de Jopenkerk en op zondag wederom op de Botermarkt. Beide dagen kunnen de liefhebbers op de Speciaalbiermarkt ambachtelijk bier proeven.
Op zondag zal op de Oude Groenmarkt, Klokhuisplein en Rivier Vismarkt rond de Grote of St. Bavokerk weer een SLOW-food markt worden georganiseerd.