Bart van Berkel, chef en eigenaar van restaurant Petossi, verwacht zondagochtend wakker te worden met een gevoel van rust. De stress van het personeel zoeken en een restaurant runnen zijn er voor hem dan niet meer. Bart, winnaar van Masterchef 2014, runde zijn restaurant vier succesvolle jaren in de Haarlemse binnenstad. Tijdens corona overleefde hij door mee te gaan in de afhaal- en thuisbezorgtrend. Tijdens deze periode heeft hij ontdekt dat het sociale leven een stuk aangenamer is als je op normale tijden thuis komt, in plaats van ’s nachts. Hierdoor heeft hij meer tijd voor vrienden en het belangrijkste: zijn gezin. Voor hem een wake-up call, en hij denkt dat meer mensen in de horeca zich dit in deze periode hebben gerealiseerd. Het personeelstekort in de horeca zou volgens hem hier mede door veroorzaakt worden. Hierdoor kan het volgens hem zijn dat de bediening in sommige horecagelegenheden de komende tijd iets minder is, hij hoopt dat de mensen daar begrip voor kunnen opbrengen.
De plek van Petossi in de binnenstad zal niet lang leeg blijven. In de laatste week dat Petossi open is hangen er al posters van de nieuwe eigenaar die ook op zoek is naar personeel. Bart heeft zijn restaurant niet te koop gezet maar het doorverkocht aan zijn goede vriend en eigenaar van Ratatouille Jozua Jaring. Dat Bart zo snel van zijn restaurant af is, is tekenend voor de situatie in Nederland. Waar er in Nederland ongeveer vierduizend horecagelegenheden zijn gestopt, zijn er zevenduizend nieuwe bij gekomen. Volgens Bart is ook dit onderdeel van het personeelsprobleem.
Zelf verwacht Bart dat hij het niet rustig gaat krijgen de komende tijd. Naast dat hij tijd aan zijn gezin gaat besteden wil hij ook nog graag op vakantie. Op dit moment ziet hij daar weinig ruimte voor omdat hij druk bezig is met het geven van thuisdiners en caterings.