In de extra ochtenduitzending van Haarlem Vandaag belden we met Raphael Steenbergen. Hij mailde ons met een aantal tips over het maken van pasta, omdat door de winkelschappen leeg zijn. Bekijk hieronder het bericht en recept:
Zelf eenvoudige pasta maken
Zelf zeer eenvoudige pasta maken: lintmacaroni (Italiaans: tagliatelle).
Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat er in de supermarkt geen zakken pasta meer te krijgen waren, door het corona-hamsteren. Heb je ernaast gegrepen, maar wil je toch pasta eten, maak het dan zelf! Pasta’s zijn er in allerlei soorten en maten, maar dit is de eenvoudigste manier die ik ken:
Voor 2 personen: – 80 gram bloem – 1 Ei
– Zeef 80 gram bloem in een mengkom, maak een kuiltje in het midden – Doe een eitje in het kuiltje en meng dan de bloem en het ei het goed door elkaar heen. Is de pasta wat te droog, doe er wat water bij, is hij juist te drassig, wat extra bloem. – Kneed enkele minuten goed met de hand met een beetje bloem op het aanrecht om kleven te voorkomen – Verpak het deeg in plastic folie en laat het een half uur rusten, eventueel in de koelkast – Rol het deeg zo dun mogelijk uit met de deegroller, weer met bloem op het aanrecht om kleven te voorkomen. Als je een pastamachine hebt, kun je die natuurlijk ook gebruiken – Snijd het dunne deeg in linten van niet groter een halve centimeter breed – Kook de linten ca. 4-6 minuten in water. Hoe dunner het deeg, des te korter de kooktijd – Klaar!