Restaurant De Zeeuw in Haarlem ruilt van locatie met restaurant Le Mortier. Qua adres scheelt het niet veel: Chef-kok en eigenaar Jeroen de Zeeuw verhuist met zijn restaurant van de Nassaustraat naar de Nassaulaan. Hoe de ruil tussen de twee ondernemers tot stand is gekomen, vertelt De Zeeuw tijdens Haarlem Vandaag. Ook Horeca-ondernemer Michael Kras, de nieuwe eigenaar van Kraantje Lek is aanwezig in de studio van Haarlem105.
“De eigenaar van Le Mortier, Philippe en ik kennen elkaar al jaren, sinds de tijd dat we bij Duin & Kruidberg werkten”, begint De Zeeuw. “Mijn vrouw en ik waren al een jaar of twee bezig met een nieuwe locatie omdat we gewoon echt uit onze jas groeide. We konden alleen niks vinden. Philippe reageerde op een post van ons op social media dat wij iets zochten. We zijn met elkaar aan tafel gegaan en hebben we afspraken gemaakt. Toen was het eigenlijk vrij snel geregeld.”
Kijk hieronder het interview terug. Tekst gaat verder onder het fragment
De Zeeuw legt uit dat ze nu ook echt toe zijn aan een grotere locatie. “We zijn heel klein behuisd: het is ongeveer 50 vierkante meter inclusief zaal, keuken en afwasruimte. We hebben nu een mooie club mensen in de huidige zaak, maar daar willen we ook nog wel wat mensen aan toevoegen”, zegt de ondernemer. “We willen het niveau voor onszelf wat omhoog krikken.”
Topplekken vergeven
Kras, eigenaar van onder andere Fishbar Monk, Parnassia en nu ook Kraantje Lek, zegt dat hij goed begrijpt dat De Zeeuw wilde uitbreiden. “Zeker met het aantal vierkante meters die hij noemt. Als je wil uitbreiden zijn de topplekken in Haarlem toch vaak al vergeven. Dus dat is wel herkenbaar, ja.”
De Zeeuw zegt dat het wel een uitdaging wordt, aangezien hij het buiten werk ook aardig druk heeft. “Wij hebben een tweeling van anderhalf jaar oud, maar gelukkig een hele lieve oma die oppast op de dagen dat wij aan het werk zijn”, vertelt hij. “Dat is ook waarom we meer mensen erbij willen. Als wij straks bijvoorbeeld naar het afzwemmen van de kinderen moeten, dan willen we daar gewoon bij zijn. Dat kan niet als je continu tegelijk aan het werk bent.”
Gastronomiestad
Kras vindt dat Haarlem goed voldoet wat betreft horecagelegenheid. “Wat mij betreft zelfs enorm”, vervolgt hij. “Ik vind dat een aantal steden in Nederland echt wel gastronomie uitstraalt en Haarlem is daar zeker één van.”
Op vrijdag 1 maart serveert De Zeeuw hun laatste lunch en diner aan de Nassaustraat. Ze verwachten begin april te kunnen beginnen op de nieuwe locatie aan de Nassaulaan.