De beste nieuwe cocktailbar van Nederland bevindt zich in Haarlem. Maar tijdens de groots opgezette ‘Entree Awards’ uitreiking in Amsterdam zijn de eigenaren opeens nergens te vinden. “We waren tijdens de halftime show een biertje gaan drinken buiten de zaal” vertelt Jev Rimen, mede-eigenaar van Taru.
Het publiek moest tien minuten wachten tot de heren weer terug waren, presentator Ruben Nicolai vroeg zich hardop af of ‘de heren niet gewoon heel verlegen zijn’. Enigszins schuldbewust namen Rimen en zijn compagnon Dennis van der Pluijm de prijs op het podium alsnog in ontvangst. “We zijn er heel blij mee, het is loon naar hardwerken” zegt Rimen.
De prijs werd toegekend door een vakjury die haar lof uitsprak over de minimalistische stijl van de bar. “Hier kom je voor de totaalbeleving”, stelt de jury. Volgens Rimen zijn de Scandinavische en Japanse sferen in de bar ook terug te vinden in de cocktails. “Wij serveren naast cocktails ook high balls, een drankje dat voortkomt uit de Japanse traditie: een spirit en een soda in een longdrink”, legt de ondernemer uit.
“Ik probeer niet alleen een drankje te serveren, maar echt een smaakbeleving te creëren”
Dennis van der Pluijm, mede-eigenaar Taru
Volgens de jury is duidelijk te zien dat Van der Pluijm jaren ervaring heeft als chef. “Ik probeer niet alleen een drankje te serveren, maar echt een smaakbeleving te creëren, zoals in een restaurant.”, zegt Van der Pluijm Hij gebruikt vaak onverwachte ingrediënten en licht zijn keuze graag in geuren en kleuren toe aan de gasten.
De twee compagnons leren elkaar kennen tijdens het werken in een cocktailbar in Amsterdam, waar ze al snel beginnen te dromen over het bezitten van een eigen bar. “Wij zijn toen samen ‘The big Kahuna bus’ begonnen en hebben vier jaar lang cocktails op festivals verkocht”, vertelt Rimen.
“Het was leuk, maar we hebben geen reet verdiend”, zegt Van der Pluijm lachend. Dat komt volgens de twee omdat organisatoren niet heel happig zijn op andere drankverkopers op festivals. “Je snoept eigenlijk van hun omzet”, legt van der Pluijm uit.
Droom uitgekomen
De droom om een eigen bar te beginnen werd alleen maar sterker. Na lang zoeken betrok het duo vorig jaar het pand aan de Koningstraat in Haarlem. Daar hebben ze hun droom van een mooi samenspel tussen een breed scala aan keukentechnieken en originele en smakelijke cocktails laten uitkomen.