“Heftig”, zo omschrijft Jeroen de Zeeuw de afgelopen weken. Hij trok voor de laatste keer de deur dicht van zijn restaurant De Zeeuw aan de Nassaustraat, de verbouwing van de nieuwe locatie aan de Nassaulaan is in volle gang en in diezelfde week opende hij ook samen met zijn vrouw een tijdelijke pop-up aan het Donkere Spaarne. “We hadden geen zin om stil te zitten”, vertelt De Zeeuw live in de studio tijdens Haarlem Vandaag.
“We gebruiken de pop-up een beetje als creatieve ruimte, om nieuwe gerechten te testen”, legt de Haarlemmer uit. Het restaurant op de nieuwe locatie opent op 17 april, in de tussentijd kokt hij er lustig op los in het historische pand aan het Donkere Spaarne.
Nieuwe start
De Zeeuw kijkt uit naar de nieuwe locatie, wat qua ruimte een enorme vooruitgang zal zijn, vergeleken met het pand aan de Nassaustraat. “We hikten al een paar jaar aan tegen het ruimtegebrek, en op een gegeven moment gaat dat ook frustreren”, vertelt hij. Ook was er volgens de Zeeuw veel negativiteit in de straat en werd er op een gegeven moment een rechtszaak tegen heen aangespannen. “We zijn ook blij dat we nu een frisse nieuwe start kunnen maken.”
Kijk hieronder het hele interview terug met Jeroen de Zeeuw