Culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf opent donderdag Haarlem Culinair. Vanaf 17.00 uur wordt het terrein geopend, waarna de opening om 18.30 uur is.
Het culinaire evenement wordt voor de 20e keer gehouden. Ook dit jaar doen meerdere restaurants mee, zoals Ratatouille, Brick, Jopen, restaurant Fris, Restaurant ML, Vis en Ko, Wijn en Ko, Brasserie de Karmeliet, Sushitime, Grand Cafe Nobel en restaurant Dijkers. Uit de regio komen de Haven van Zandvoort en Villa Westend uit de Velserbroek.
Elk jaar gaat een jury aan de slag om te proeven en te kijken wat er door de deelnemers wordt bereid. Gekeken wordt naar smaak en creativiteit van de gerechten, maar ook naar presentatie en uitstraling. De winnaar wordt bekroond met de Gouden Smulpaap 2014. De jury bestaat onder meer uit een culinair journalist en een schrijver van kookboeken.
Haarlem Culinair is donderdag 31 juli te bezoeken van 17.00 tot 23.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag is het evenement op de Grote Markt vanaf 13.00 uur geopend. Daarnaast wordt op zondag 3 augustus een biermarkt gehouden op de Botermarkt en is er een slow food markt op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein.
foto: Haarlem Culinair / Ad Schaap