ADVERTENTIE
Drie Haarlemse horecagelegenheden overtreden veelvuldig de hygiënenregels, meldt RTL Nieuws.
RTL heeft alle rapporten van de Voedsel- en Warenautoriteit doorgespit en uitgezocht welke horecagelegenheden keer op keer de hygiëneregels overtreden. In Haarlem zijn drie keukens niet schoon genoeg.
Omdat niet bekend mag worden om welke gelegenheden het gaat, is veel informatie uit de rapporten geschrapt. Wel is bekend dat in Haarlem twee restaurants en één bakkerij de zaakjes niet op orde hebben.
Omdat niet bekend mag worden om welke gelegenheden het gaat, is veel informatie uit de rapporten geschrapt. Wel is bekend dat in Haarlem twee restaurants en één bakkerij de zaakjes niet op orde hebben.
Uit het rapport blijkt dat uit meerdere inspecties is gebleken dat de bakkerij meestal zijn bedrijf niet schoon heeft. De inspectie trof onder andere een vuile vloer, een verstopt putje, oud en ingedroogd vuil in kratten, smerige machines en vieze deksels in de diepvries aan.
Over één van de restaurants schrijft de inspectie dat de eigenaar geen kennis heeft van temperaturen, dat de apparatuur niet goed schoon is, dat er veel beschimmelde groenten in de koelcel staan en dat de keuken onvoldoende schoon is. Daarbij komt dat het restaurant last heeft gehad van een naaktslakkenplaag in de kelder.
Inmiddels lijkt het iets beter te gaan met de hygiëne in dit restaurant maar deze blijft nog wel onder verscherpt toezicht van de Voedsel- en Warenautoriteit.
Bijna driehonderd restaurants en andere horecagelegenheden in Nederland gaan keer op keer de fout in met de hygiëneregels. Zo lopen er bij bedrijven muizen door de keuken, staat er vlees te rotten in de koelkast en houden koks zich niet aan hygiënevoorschriften.