Komende week is de jaarlijkse collecteweek van de Nederlandse Hartstichting.
In Haarlem startte de 8 jarige Myrthe een eigen inzamelactie. Zij benaderde Haarlem105 om haar te helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen, inruil voor een liedje op Haarlem105.
Myrthe: “Mijn opa is onlangs overleden aan een hartinfarct en daarom wil de Nederlandse Hartstichting graag helpen. Ik heb een inzamelingsactie bedacht om geld op te halen. Mensen kunnen op Haarlem105 een liedje aanvragen met het woord “hart” (in alle talen) erin. Haarlem105 draait dan dit liedje in ruil voor een donatie op mijn pagina. Een liedje aanvragen doe je via studio@haarlem105.nl. Wil je ook in de uitzending komen? Geef dan jouw telefoonnummer door aan Haarlem105.”
David Verschoor van de Nederlandse Hartstichting is blij met de actie van de Haarlemse: âWat mooi dat Myrthe zich inzet voor haar opa die overleden is aan een hartinfarct. Een gezond hart is helaas niet vanzelfsprekend. Met het oog op het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten is het noodzakelijk dat wij hart- en vaatziekten vroeger kunnen herkennen en opsporen én beter kunnen behandelen. Dankzij Myrtheâs fantastische inzamelingsactie op de radio kan de Hartstichting verder werken aan concrete oplossingen.â
Meedoen is simpel. Stuur je verzoeknummer naar studio@haarlem105.nl, eventueel met telefoonnummer als je in de uitzending wilt komen, en doneer via deze speciale pagina. Luister zaterdag 6 april naar Haarlem105, om je gekozen nummer te horen. Myrthe komt zelf zaterdag ook langs, tussen 17:00 en 18:00, is zij te gast in onze radiostudio.
De collecteweek van de Hartstichting is dit jaar van 7 tot 13 april. Met de verwachting dat het aantal hartpatiënten de komende tien jaar met ruim 500.000 zal toenemen naar circa 1.9 miljoen in 2030, is onderzoek harder nodig dat ooit. De Hartstichting hoopt daarom veel geld in te zamelen tijdens de aankomende collecteweek die zondag 7 april start. Bij de aftrap van de collecteweek op zondag 7 april, organiseren de Hartstichting en Tikkie samen een wereldrecordpoging om meer giften dan ooit op te kunnen halen.
Foto: Myrthe Veldkamp