De Oerkap opent de deuren drie weken eerder dan gepland. Vanwege de grote verbouwing het afgelopen half jaar had Inger Stam, een van de eigenaren, niet verwacht dat ze met dit weer in de meivakantie al volledig open zouden zijn. Het pand is het afgelopen jaar een rigoureuze verandering ondergaan.
Stam kocht het pand waar de Oerkap al zo’n vijftien jaar in zit, samen met Jules Zuidgeest en Robin Ruben, van de gemeente met een opknapverplichting. En dus gingen ze aan de slag. “Met pijn in het hart hebben we onze eigen gebouwde hutje in oktober afgebroken om ruimte te maken voor iets wat het hele jaar kan blijven staan.”
Het doel van de aankoop destijds was om een horeca- en cultuurbestemming van de Oerkap te maken. “We willen culturele ruimtes met de horeca samen laten smelten, het moet elkaar echt gaan versterken.”
Drijvend terras
Het pand bestaat uit twee gedeeltes, waarvan de eerste fase van de verbouwing binnenkort is afgerond. “Hoewel we eigenlijk nooit klaar zijn, we lopen altijd wel met een boormachine rond”, lacht Stam. Voor de volgende fase hebben de eigenaren ook plannen voor een terras op het water. “Eerst focussen we op het normale terras. We verwachten dat de aannemer nog zo’n week of drie bezig is.”
Bekijk in de reportage hieronder het resultaat.