Aanstaande donderdag 6 augustus is de opening van Haarlem Culinair op de grote markt in Haarlem.
Topchef Robert Kranenborg zal hier om 18.30 officieel het startsein voor geven. Hij geeft de 13 koks van de deelnemende restaurants symbolisch de vrijheid om zich vier dagen uit te leven in hun restaurant op de Grote Markt. Daarnaast zullen de koks strijden voor de trofee âDe Smulpaapâ.
Drie juryleden zullen op donderdag en vrijdag alle restaurants op de Grote Markt bezoeken en hen beoordelen. Het restaurant met de beste wijn-spijscombinatie, smaak en presentatie zal de âDe Smulpaapâ bemachtigen. De uitslag zal zaterdagmiddag om 17.00 uur bekend gemaakt worden.
Deelnemers aan Haarlem Culinair zijn dit jaar: De Karmeliet, Jopenkerk, Restaurant Fris, Restaurant ML, Ratatouille Food & Wine, Wijn&Ko, Vis&Ko, Brick, Haven van Zandvoort, Sushi Time, Dijkers, Toujours en De Uitkijk.
Donderdag openen de restaurants om 17.00 uur, de overige dagen om 13.00 uur.
Dagelijks stopt het culinaire festival om 23.00 uur.
Kijk voor meer informatie op de website van Haarlem Culinair.