Parkeerreferendum op 6 maart 2024

Parkeren Haarlem auto's

Op 6 maart mogen alle Haarlemmers van 16 jaar en ouder naar de stembus. In een referendum wordt de vraag voorgelegd of je voor of tegen de ‘Nota Uitwerking parkeerregulering’ bent. Een pakket aan maatregelen waarmee het stadsbestuur de parkeerdruk wil reguleren en stad ook in de toekomst leefbaar houden. Voor- en tegenstanders zijn op sociale media en op straat inmiddels hard campagne aan het voeren, waarbij de waarheid zo nu en dan nog wel eens wordt verdraaid.

Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze bij het aankomende referendum heeft Haarlem105 een zestal uitlegvideo’s (explainers) gemaakt. Hierin wordt in heldere taal de hele ‘Nota Uitwerking parkeerregulering’ uitgelegd. Waarom wil de gemeente dit eigenlijk? Wordt straks parkeren met twee wielen op de stoep (Canadees) verboden? Het wordt allemaal uitgelegd door Haarlem105-presentator Barry Huis.

Daarnaast organiseerde Stichting Stadsgesprekken in samenwerking met Haarlem105 een debat over het parkeren in de stad. Tijdens het debat in Theater de Liefde gingen er voor- en tegenstanders van het nieuwe parkeerbeleid met elkaar in gesprek. Het debat is hier terug te kijken. Een samenvatting van het debat kijk je hier terug. Een overzicht van alle argumenten lees je hier.

Parkeerdebat

Feiten en cijfers

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist